گوشت قرمز
گوشت قرمز
گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت شتر، گوشت خوک، گوشت فک، گوشت شیر دریایی، گوشت انسان، گوشت خوک دریایی، گوشت اسب آبی و به مانند اینها گفته میشود که سرشار از پروتئینها و چربیها میباشند.
بهداشت
[ویرایش]
برخی ویژگیهای گوشت سالم:
- بدون بوی بد ترشیدگی و غیرطبیعی[۱]
- بدون لکههای غیرطبیعی و اثر ضربه یا خونمردگی[۱]
- بدون بوی بد در هنگام پختن یا خوردن گوشت[۱]
- دارای ظاهر و رنگ طبیعی[۱]
- حمل و نقل آن با وسایل نقلیهٔ دارای سردخانه انجام شده باشد[۱]
- عدم شل شدن بیش از اندازه و چسبندگی[۱]
نگهداری گوشت در خانه
[ویرایش]
از آنجایی که گوشت به سرعت فاسد میشود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد.[۲]
گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد میشود. گوشت چرخکرده هم آسیبپذیرتر از گوشت خرد شدهاست و بیشتر از یک شبانهروز نمیتواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشتهای با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، میتوان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانیتر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد.[۲]
معایب گوشت
[ویرایش]
مصرف بیش از حد گوشت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی دیابت التهاب روده اماس ذاتالریه سکته و سرطان افزایش میدهد.[۳]